Consultarea cetățenilor asupra domeniului spațial pentru Europa

0
0
0
s2sdefault

Dorești să ai posibilitatea să recomanzi care ar trebui să fie prioritățile în programele spațiale europene?

28 August 2016, Sursa : European Space Agency, http://www.esa.int/

 

Acum ai această ocazie, deoarece pe data de 10 septembrie 2016, peste 2000 de cetățeni din 22 de state europene vor participa la prima Consultare a Cetățenilor asupra Domeniului Spațial pentru Europa. Viitorul activităților spațiale nu a mai fost dezbătut niciodată până acum printr-un asemenea eveniment organizat în atât de multe țări.

Dacă vei avea suficient de mult noroc încât să fii selectat, pe parcursul zilei consultării vei avea oportunitatea de a învăța, dezbate și participa în a recomanda priorități legate de toate aspectele programelor spațiale europene curente și viitoare.

Această consultare la scară fără precedent va avea loc simultan în toate cele 22 State Membre ESA, cu aproximativ 100 de persoane din fiecare țară. Rezultatele consultării vor fi integrate în maxim 48 de ore de la terminarea consultărilor și comunicate către ESA.

Directorul General al ESA, Jan Woerner, a subliniat încă o dată angajamentul său prin care ESA se va implica și mai mult într-un dialog cu cetățenii europeni și a declarat că “zborul spațial, științele spațiale, explorarea, observarea Pământului, telecomunicațiile, navigația prin satelit, tehnologiile spațiale și inovația pot răspunde la schimbările societății și pot fi o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare. Cetățenii europeni ne pot ajuta să ne evaluăm mai bine prioritățile”.

Te mai poți înscrie până pe data de 28 august, deci verifică website-ul și alătură-te consultării!

 

0
0
0
s2sdefault